Fábri Zoltán 100 III. díszdoboz (6dvd) (1971-1980)-eredeti-bontatlan! (lezárt)
0
Áru állapotaÚj
Kikiáltási ár9,690,-Ft
Fix ár9,690,-Ft Megveszem
Cikkszám: #7614217
Aukció kezdete: 2019-03-20 09:28:06
Lejár: lejárt
Mennyiség: 1 db.
Elkelt: 0 db.
Kattintások: 60 db.
Garancia: Nincs
Számlaadás: Igen
Áru helye: Ostoros,
Heves megye / Magyarország
Szállítás: postai küldemény
Fizetési mód: előreutalás
Az eladó

99.68% pozitív

Teljes jogú eladó

Szabálytalan aukció?

Regisztrált:

7 éve

Termék leírása

Fábri Zoltán 100 III. díszdoboz (6dvd) (1971-1980):

Eredeti dvd, új, bontatlan!

Magyar hang és felirattal.

 

 

A díszdoboz tartalma:

 Hatlemezes díszdoboz. A rendező születésének 100. évfordulója alkalmából megjelenő Fábri Zoltán életmű-sorozat harmadik kollekciója a hetvenes évek filmjeiből válogat, több mint két órányi extrával, kísérőfüzettel.

-Hangyaboly (1971):
Fábri saját ’68 élményével, a demokráciát letaposó durva erőszak képével, és egy tiltott szerelem drámájával gazdagította a századfordulós zárdatörténetet.
A főnökasszony haldoklik, s az új választásra készülve a fiatalabb apácák reformokat szeretnének, élükön a felvilágosult Virginia nővérrel, aki nehezen titkolható érzelmeket ápol jelöltje, a művelt Magdolna iránt. A növendékek is lázonganak a zárda fojtogató légkörével szemben. A dogmatikus, idősebb apácák azonban nem válogatnak eszközeikben…
-114 perc a befejezetlen mondatból (1975):
A pazar látványvilágú tudatfilm Déry Tibor 1200 oldalas, önéletrajzi elemekkel átszőtt regényéből Parcen Nagy Lőrinc alakját emeli ki.
Parcen Nagy Lőrinc nagypolgári család sarja, akinek életét két erőszakos halál határozza meg: apja öngyilkossága és egy ártatlan munkás lemészárlása. Undorral szakít apját elhagyó, gyenge jellemű anyjával, és családjával, de illegális pártmunkás szerelmével és munkásaival sem tudja megtalálni a megfelelő hangot.
-Az ötödik pecsét (1976):
A Fábri-életmű egyik csúcsa, a magyar mozi egyik legszebb kamaradarabja ez a második világháború legsötétebb napjaiban, 1944-ben játszódó kultfilm, amely a nagybetűs történelemnek kiszolgáltatott embert, Fábri örök témáját jeleníti meg.
Egy órás, egy könyvügynök, s egy asztalos ül egy külvárosi kocsmában és a kocsmárossal arról beszélgetnek, ha módjuk lenne haláluk után feltámadni, kinek a sorsát választanák, a gazdag zsarnokét vagy az agyongyötört, de tisztességes rabszolgáét. Másnap már a nyilasok kínzószobáiban kerülnek a felvetett válaszút elé.
-Magyarok (1978):
„A magyarságtudat és az etika fontossága olyan gondolatok, amelyek a legfontosabb szerepet játsszák munkásságomban. A Magyarokat azért szeretem különösképpen, mert sikerült benne szomorú nemzeti sorsunkból valami megfogni…” (Fábri Zoltán)
A valós történelmi tényeket feldolgozó regény nyomán a film olyan szabolcsi parasztok sorsába pillant be, akik 1943-ban Németországba mentek napszámba, hogy a német katonák földjét műveljék. Fábri fájó mélységgel ábrázolja a nincstelen emberek tudatlanságát, tehetetlenségét, kiszolgáltatottságát, ahogy a német birtokon hajthatatlanul dolgoznak, miközben lépten-nyomon hullákba botlanak és a szomszédban haláltábor üzemel…

-Fábián Bálint találkozása Istennel (1980):

Fábri összekapcsolta a két Balázs József-regényt. Fábián Bálint történetével a Magyarok főhőse apjának keserű szegényparaszti sorsát ábrázolja a harmincas évek szociográfiai irodalmához hasonló mélységgel és erővel.
Fábián Bálint 1918-ban, az olasz fronton embert öl. Itthon fiai megfojtják a papot, anyjuk szeretőjét. Bálint, a frontról hazatérve viruló felesége helyett egy zavarodott asszonyt talál. A báró kocsisa lesz, de a fehérterror idején szolidáris volt zsellértársaival, s visszamegy fiaihoz juhásznak. Felesége meghal, fiai elhagyják…

+ extrák:

Történetek a magyar filmről 1. Fábri Zoltán – rendezte: Nádasy László, 1980
 
Fábri és a magyar holokauszt – Barabás Klára és Sándor Tibor beszélgetése, MaNDA, 2014
 
Tudósítás a XI. pártkongresszusról – MFH 1975/13, részletek
 
A Film- és TV Művészek Szövetségének ötödik közgyűlése – MFH 1977/2
 
Magyar Játékfilmszemle – MFH 1977/8
 
A Budapesti Magyar Játékfilmszemle – MFH 1978/8, 1978
Szállítási és fizetési feltételek
Kommentek
Kérdezzen az eladótól!
Tulajdonságok
  • Film műfaj: Dráma
  • Számlaadás: Igen
  • Garancia: Nincs