Kormorán ‎– TÁLTOSOK FIAI (lezárt)
0
Áru állapotaÚjszerű
Kikiáltási ár2,000,-Ft
Fix ár2,000,-Ft Megveszem
Cikkszám: #6433183
Aukció kezdete: 2016-01-01 21:17
Lejár: lejárt
Mennyiség: 1 db.
Elkelt: 0 db.
Kattintások: 27 db.
Garancia: Nincs
Áru helye: Miskolc,
Borsod-Abaúj-Zemplén / Magyarország
Szállítás: személyes átvétel, vagy postai küldemény
Fizetési mód: készpénz, előreutalás
Termék leírása

Kormorán ‎– TÁLTOSOK FIAI - CD - 2002 - H

Számcímek:
1. Kiválasztás / Selecting 4'25"
2. Lélekutazás / A Spiritual Journey 4'32"
3. Beavatás / Initation 3'53"
4. A Föld köldökén / On the Navel of Earth 4'44"
5. Segítő szellemek / Helping Spirits 3'41"
6. Világhegy / Sky-high mountain 5'37"
7. Áldozat / Offering 3'56"
8. A Vízió / Vision 4'01"
9. Az ötödik ég jóslata / A Profhecy from the fifth heaven 3'35"
10. Napköszöntő / Saluting the sun 2'56"
11. Út a végtelenbe / A journey to infinity 5'08"
12. Hunnai / Son of huns 4'01"
13. Táltosok fiai / Sons of Shamans 5'27"


(2002)


Hungaroton Records


Dalszövegek - KOLTAY GERGELY, Dudás Rudolf: A teremtés ősmagyar nyelve című műve alapján


Van-e korunk zenei palettáján hungaricum? Ha igen, a 2006-ban 30 esztendős Kormorán együttes annak tekinthető. Idén a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében átvehették a „Magyar Örökség” díjat, amely kinyilvánítja, hogy a zenekar dalai a magyar kulturális örökség részét képezik. Más megfogalmazás szerint a Kormorán megkapta az úgynevezett „Magyar Szellemi Lovagrendet”.

A formációt Koltay Gergely 1976-ban alapította. A magyarországi zeneiéletben elsőként ötvözte programszerűen a népzenei elemeket a nemzetközi rock muzsika stílusjegyeivel. A zenekar dalaiban hallhatóak tradicionális népi hangszerek: a töröksíp, a hegedű, a tekerőlant, a citera, a furulya, a duda és a tárogató, amelyek együtt szólalnak meg a rock instrumentumokkal. A Kormorán az elmúlt három évtizedben eljutott szinte minden európai országba, koncertezett a tengerentúlon, és több zenealbumot jelentetett meg külföldön. Az együttes koncertprogramjain kívül egy sor albumot készített pop énekeseknek, blues és rock sztároknak, valamint színészeknek. Megannyi színpadi mű, opera, valamint filmzene bizonyítja a zenekar sokszínűségét s alkotóerejét (Julianus, Honfoglalás, Sacra Corona, Trianon, A Költő visszatér, Elektra mindörökké, Zúgjatok harangok, A Megfeszített, A Napba öltözött leány). A Kormorán első fénykora a ’80-as évekre tehető, 2000 óta pedig másodvirágzását éli. Az ezredfordulóra ugyanis Koltay nyolc elhivatott és invenciózus zenészt gyűjtött maga köré, még lendületesebbé, hitelesebbé téve a formációt. Kialakult az összetéveszthetetlen vokális hangzás, amely a hangszeresek virtuozitásával párosul. Öt évvel ezelőtt, 25 éves jubileumi koncertjük alkalmával megkapták „A Magyar Szabadság” díjat, két évre rá pedig Koltay Gergely munkásságáért átvehette a Mádl Ferenc köztársasági elnök által adományozott „Magyar Köztársasági Aranykeresztet”. A Kormorán tagjai az elmúlt években olyan modern, különleges muzsikát írnak, amely továbbra is a Kárpát-medence és helyenként a Balkán archaikus népzenéiből táplálkozik, s ami nagyon fontos: töretlenül népszerűek, rendre élő koncerteket adnak nemcsak Magyarországon, hanem a székelyföldi Csíksomlyótól a Muravidéken át a felvidéki Somorjáig. Ráadásul már vannak követőik a rock szakmában, ami bizonyság arra, hogy a kilenctagú csapat a magyarság sorsát bemutató dalszövegeivel szintén utat mutat az ifjabb generációnak: lehet igényes, megtartó erőt jelentő nemzeti rockzenét is játszani.

A zenekar tagjai az énekes Géczi Erika, egykori kajak világbajnok, Mr. Basary, akit ma már mindenki csak „Rocktorok” néven szólít, a dögös hangú esztergomi Tóth Renáta, Gáspár Álmos hegedűs az erdélyi Kézdivásárhelyről, Zsoldos Tamás, akit a szakma az egyik legjobb basszus-játékosnak tart, Nagy László, aki a dobokból csalogatja elő az ősi ritmusokat, az elektromos gitáron népzenét játszó Szabó Miklós, valamint a két legrégebbi tag: Szűts István billentyűs, aki a harmóniákat felügyeli, és Koltay Gergely, aki a dalszövegeket szerzi s a különleges dallamokat töröksípon, fuvolán, furulyán interpretálja.

A 30 éves Kormorán igazi hungaricum...

Szállítási és fizetési feltételek
Kommentek
Kérdezzen az eladótól!
Tulajdonságok
  • Garancia: Nincs
  • Számlaadás: Nem
  • Zene műfaj: Rock